Pengalaman Berpantang dengan Shaklee

12:00 PM

Saya bersalinkan anak ketiga saya, baby boy pada 24 Jun yang lepas. Alhamdulillah. Baby sihat dan saya bersalinkan Alim dengan mudah. Set kehamilan Shaklee yang saya amalkan banyak membantu menjaga kesihatan saya sepanjang mengandung.

Semasa pantang, saya terus mengambil set kesihatan ibu bersalin/berpantang Shaklee, iaitu mengandungi Vitalea, Vitamin C, B Complex dan Zinc Complex. Sebabkan dari mengandung saya ada mengambil Energizing Soy Protein (ESP), sepanjang pantang juga saya mengambilnya. Untuk menambah tenaga dan membaikpulih sel-sel dalam badan.

Alfalfa saya ambil selepas 2 minggu berpantang. Kena ambil untuk turunkan berat badan. Hehe.

Kali ketiga ini, anak saya besar sedikit dari abang dan kakaknya. 3.55kg. Jadi, luka agak besar dan jahitan pun banyak. Saya risau sangat nak buang air besar. Tapi alhamdulillah hari ke 3 pantang, saya dapat membuang dengan mudah.

Jahitan luka juga cepat baik, tak sampai dua minggu. Saya bertenaga untuk menjaga 3 orang anak sepanjang pantang ini. Ada 3 anak, tak boleh nak tidur-tidur siang sangat. Alhamdulillah masih cergas dan bertenaga sehingga suami pulang kerja waktu malam.

Alim menyusu dengan baik, berat badan dia naik dengan cantik. Waktu timbang pada usianya sebulan hari tu, berat naik 4.6kg. Susu badan sepenuhnya. Saya nak dukung dia sekarang dah tak larat. Hehe. Susu pun banyak, dapat menyusukan Alim dan mengepam untuk stok semasa saya kerja nanti.

Akan teruskan pengambilan Shaklee untuk penyusuan pula. Sama saja, ada Vitalea, B Complex, Vitamin C, Energizing Soy Protein dan tambah OsteMatrik untuk cukupkan bekalan kalsium dalam badan.

Alhamdulillah, semoga dipermudahkan perjalanan penyusuan Alim sehingga 2 tahun. :-)

You Might Also Like

0 comments